Fusilli cu pesto rosu si creveti

Cu 3-4 linguri de sos pesto rosu, cativa creveti si doua maini de paste fusilli poti sa ingropesti o cina consistenta, gata in doi timp si trei miscari.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 15 minute

Ingrediente:

- paste fusilli
- 4 linguri sos pesto rosu
- 50 g unt
- 10 creveti
- sare
- piper
- oregano
- busuioc uscat
- busuioc proaspat
- parmezan (optional)

Mod de preparare


1. Mai intai, se pun pastele fusilli la fiert conform instructiunilor de pe pachet.

2. Cat timp fierb pastele, pregateste crevetii: topeste 50 g unt si soteaza crevetii. Asezoneaza dupa gust si condimenteaza cu oregano si busuioc uscate. Cand si-au schimbat culoarea in roz, sunt gata. Stropeste cu putina lamaie si pune deoparte.

3. Deja ar trebui sa fie gata pastele. Scurge-le de apa si in aceeasi oala in care au fiert pune 4 linguri sos pesto rosu (sau mai mult daca nu ti se pare indeajuns), 2 linguri ulei de masline si crevetii (inclusiv sos). Amesteca usor pana pastele sunt imbracate uniform in pesto rosu si serveste.

Decorul cu busuioc proaspat este optional. La fel ca si parmezanul ras, care la mine in farfurie nu se vede, dar intregeste perfect meniul.
Buon appetito!
Postat la: 07-03-2012 de admin
Scor: 3 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.