Midii la tigaie, trase in unt si vin alb

Pentru iubitorii de fructe de mare, midiile trase in unt si vin alb demisec sunt un adevarat rasfat culinar.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 1
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 15 minute

Ingrediente:

- 100 g midii congelate
- 1/4 ceasca vin alb demisec (recomand Domeniul Coroanei, Segarcea, Chardonnay)
- 50 g unt
- putin piper
- patrunjel proaspat
- 3 catei de usturoi

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie micuta topeste 50 grame de unt. Pune in ea si midiile. Adauga si 1/3 ceasca de vin alb demisec.

2. Taie fin deasupra trei catei de usturoi si lasa pe foc pana cand sosul se injumatateste (maxim 10 minute).

3. Scoate scoicile si  o parte din sos pe farfurie. Presara deasupra patrunjel proaspat tocat. 

Ce merge cel mai bine dupa? Un pahar de vin alb demisec - sprit sau nu e alegerea ta!
Enjoy!

Postat la: 12-09-2010 de admin
Scor: 4.57 din 7 voturi

Comentarii (2)

Iulia a spus la 10-01-2016 15:39
Acu am terminat de făcut și sunt foarte delicioase...
Ariadna a spus la 05-01-2015 20:39
Supliciu culinar! Am facut reteta in urma cu o ora! Fantastica!
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.