SARAMURA de CRAP

Cu riscul de a-mi reprosa ca-mi laud familia, va spun pe bune ca tata e maestru in prepararea saramurii de crap.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 1h 30 minute

Ingrediente:

- un crap mare
- sare grunjoasa
- patrunjel
- 5-6 catei pentru mujdei de usturoi
- o rosie
- 1 ardei iute verde

Mod de preparare

Oricine a mancat saramura la noi acasa a ramas placut impresionat si de fiecare data cand se anunta acest festin culinar se autoinvita in vizita.

1. Se coace pestele pe pat de sare grunjoasa, dupa ce a fost in prealabil eviscerat. Solzii nu se curata!

2. Cand este gata se spala pestele de sarea in exces, cu apa rece. Se aseaza pestele intr-o tava incapatoare. Se piseaza cativa catei de usturoi ca pentru mujdei. Alaturi de usturoiul pisat se mai pun peste crap: ardei iute taiat feliute, patrunjel taiat fin, rosii taiate felii sau cubulete.

3. Se fierbe un litru de apa cu 2 linguri de sare. Apa fierbinte se toarna peste pestele din tava. Se lasa la racit, la frigider.

Recomandare: Serveste a doua zi, dupa ce a stat o noapte la frigider.

 

Postat la: 19-12-2009 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.