Somon la grill cu naut si spanac sote

In serile cand ai face orice, dar nu ai sta in bucatarie, cumpara de la supermarket ingredientele de mai jos si in 15 minute cina este gata.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 15 minute

Ingrediente:

- 2 bucati file de somon
- rozmarin
- salvie uscata
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 250 g naut fiert
- 200 g spanac la borcan
- 1 lime sau lamaie
- sare
- piper cu lamaie
- garam masala

Mod de preparare

1. Ai acasa o tigaie tip grill? Bun, pe aia o folosesti. Daca nu, poti la fel de usor sa pregatesti somonul la cuptor. Dureaza putin mai mult, dar nu cu mult, maxim 10 minute. La grill, cate 5-6 minute pe fiecare parte e de ajuns. In prealabil, se asezoneaza somonul cu sare si piper si, daca ai la indemana, poti sa folosesti si ierburi armate uscate sau proaspete. Eu am mai pus rozmarin tocat si salvie uscata.


2. Topeste 50 g unt + 2 linguri ulei de masline si soteaza nautul fiert alaturi de 2 catei de usturoi fin taiati . Asezoneaza cu sare si piper cu lamaie. Adauga si jumatate de borcan de spanac fiert sau congelat. Eu am ales un borcan de spanc fiert intreg, de la Olympia. Stoarce deasupra jumatate de lime sau de lamaie, depinde ce ai la indemana. Poti sa mai pui si un varf de garam masala si masa-i gata.

Nu mai ai nevoie de paine, e o cina consistenta si gustoasa asa cum e. Serveste imediat!
Postat la: 01-03-2012 de admin
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.