Paste cu spanac si branza la cuptor

Postat in Pizza & Paste
Vrei o cina rapida, consistenta si care sa nu dureze prea mult? Nu e de domeniul imposibilului! Incearca paste cu spanac si branza la cuptor.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 55 minute

Ingrediente:

- 200-250 g paste (fusili)
- 150 g telemea de vaca sau oaie
- 250 g spanac
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 3-4 oua
- 150-200 g smantana
- 1 lingura pasta de tomate
- parmezan
- un varf de sare
- un varf de piper

Mod de preparare

1. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet.

2. Caleste ceapa in putin unt sau ulei de masline. Adauga cativa catei de usturoi fin tocati si spanacul (congelat sau proaspat) si 3-4 linguri de apa.

3. Cand e gata spanacul, intr-un vas de sticla transparent pune urmatoarele: mai intai un strat de paste, apoi un rand de spanac si inca unul de branza rasa.  Continua cu inca trei randuri puse in aceeasi ordine.

4. Prepara o compozitie din oua batute + smantana + putina pasta de tomate + sare + piper, si toarna deasupra ingredientelor din tava.

5. Finiseaza cu parmezan ras si introdu in cuptorul incins. Ar trebui sa fie gata in 25-30 de minute. Iti dai seama ca este gata dupa crusta aurie formata deasupra.

Postat la: 16-01-2010 de admin
Scor: 4 din 4 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.