Cum se face mamaliga?

Postat in Retete
Intre mamaliguta cu branza si smantana sau mamaliguta cu mujdei si crap prajit, ce alegi? Iti inteleg dilme, greu de spus, totusi cred ca eu am sa aleg pestele. Sau poate imi propui tu o a treia varianta?
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- malai - o cana si jumatate
- 3 cani de apa
- o lingurita sare

Mod de preparare

1. Se pune apa la fiert intr-un ceaun. Se pune si putina sare. Cand apa fierbe de adauga malaiul si se amesteca din cand in cand, sa nu faca cocoloase.

2. Atunci cand mamaliga incepe sa se inchege si sa creasca se mai poate adauga malai daca nu este de ajuns.

3. Se amesteca in mamaliga in mod constant pana cand se omogenizeaza. In circa 20 de minute, de cand ai pus malaiul, ar trebui sa fi gata. Se serveste fierbinte cu peste, tochitura, branza si smantana sau orice altceva preferi.

Se poate servi cu diverse mancaruri:  crap prajit , varza calita , lapte fierbinte, smantana, iaurt,  MBS (mamaliguta cu branza si smantana)  etc.

Postat la: 15-12-2009 de admin
Scor: 5 din 2 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.