Dietetic: oua ochiuri romanesti!

Postat in Retete
Ouale pot fi preparate intr-o multime de feluri. Aceasta este o reteta ideala pentru micul dejun, dar si dietetica datorita modului de preparare: doar in apa cu putin otet!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 1
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 15 minute

Ingrediente:

- un ou
- 25g unt
- sare
- piper
- oregano, menta sau alte condimente uscate (optional)

Mod de preparare

1. Se umple 3/4 dintr-o oala cu apa si se pune la fiert. In apa se pune si o lingura de otet ce are rolul de a inchega albusul.

2. Cand apa fierbe, se sparge oul usor si se elibereaza continutul in oala, cu grija, fara sa-i spargi galbenusul. Se lasa cinci-zece minute in functie de cat de tare sau de moale vrei sa fie.

3. Se serveste cu sare, piper si putin unt deasupra! Acompaniaza oul cu rosii, ardei gras, cascaval, branza  sau orice alte bunatati mai ai disponibile pentru micul dejun.

Postat la: 31-01-2010 de admin
Scor: 4 din 2 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.