Margarina proaspata, preparata la tine acasa!


Ingrediente:
- 30 g grasime de cocos/ palmier- 2 linguri de ulei vegetal
- 2 lingurite lapte
- 2 lingurite galbenus de ou
- suc de lamaie
- sare
- verdeturi, piper sau alte condimente
Mod de preparare
12 iulie 2010 - Prevention a organizat la Terasa Berarilor un eveniment unde s-a vorbit in mare parte despre colesterol si problemele conexe. In cadrul evenimentului au vorbit mai multi specialisti, ce au raspuns la intrebarile cititoarelor revistei.
Ce mi-a placut cel mai mult si ce mi s-a parut de-a dreptul interesant este ca reprezentantii Becel, Unilever, ne-au aratat chiar atunci cum putem prepara acasa margarina, fara prea mare greutate!
Becel - Blood Cholosterol Lowering-, produsa de Unilever, este singura margarina ce se vrea a fi o alternativa sanatoasa la unt si untura, un produs cu un continut mare de grasimi bune (polinesaturate Omega3 si Omega 6) si un continut scazut de grasimi rele, saturate.
Margarina proaspata homemade
1. Topeste grasimea de cocos/ plamier (in stare solida) intr-un vas de sticla la cuptorul cu micounde sau la bain-marie.
2. Dupa ce grasimea vegetala este topita, adauga 2 linguri de ulei vegetal lichid (de floarea soarelui, in sau rapita).
3. Mixeaza grasimea cu uleiul vegetal (la viteza cea mai mica a mixerului), la temperatura scazuta. Ca sa ai temperatura scazuta, bolul mai mic cu amestecul de grasimi, se pastreaza in baie cu apa si gheata.
4. Scoate vasul din apa cu gheata si adauga 2 lingurite de lapte si 2 lingurite de galbenus de ou, ce va ajuta la omogenizarea uleiului cu apa si laptele. Mixeaza pana obtii o margarina moale si fina.
5. Pentru un plus de gust, poti adauga suc de lamaie, verdeturi, sare, piper sau alte condimente. Tocmai ai obtinut margarina homemade!

Comentarii (2)