Margarina proaspata, preparata la tine acasa!

Postat in Retete
Invata cum sa prepari margarina chiar in bucataria ta!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 10
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 10 minute

Ingrediente:

- 30 g grasime de cocos/ palmier
- 2 linguri de ulei vegetal
- 2 lingurite lapte
- 2 lingurite galbenus de ou
- suc de lamaie
- sare
- verdeturi, piper sau alte condimente

Mod de preparare

12 iulie 2010 - Prevention a organizat la Terasa Berarilor un eveniment unde s-a vorbit in mare parte despre colesterol si problemele conexe. In cadrul evenimentului au vorbit mai multi specialisti, ce au raspuns la intrebarile cititoarelor revistei.

Ce mi-a placut cel mai mult si ce mi s-a parut de-a dreptul interesant este ca reprezentantii Becel, Unilever, ne-au aratat chiar atunci cum putem prepara acasa margarina, fara prea mare greutate!

Becel - Blood Cholosterol Lowering-, produsa de Unilever, este singura margarina ce se vrea a fi o alternativa sanatoasa la unt si untura, un produs cu un continut mare de grasimi bune (polinesaturate Omega3 si Omega 6) si un continut scazut de grasimi rele, saturate.


Margarina proaspata homemade


1. Topeste grasimea de cocos/ plamier (in stare solida) intr-un vas de sticla la cuptorul cu micounde sau la bain-marie.

2. Dupa ce grasimea vegetala este topita, adauga 2 linguri de ulei vegetal lichid (de floarea soarelui, in sau rapita).

3. Mixeaza grasimea cu uleiul vegetal (la viteza cea mai mica a mixerului), la temperatura scazuta. Ca sa ai temperatura scazuta, bolul mai mic cu amestecul de grasimi, se pastreaza in baie cu apa si gheata.

4. Scoate vasul din apa cu gheata si adauga 2 lingurite de lapte si 2 lingurite de galbenus de ou, ce va ajuta la omogenizarea uleiului cu apa si laptele. Mixeaza pana obtii o margarina moale si fina.

5. Pentru un plus de gust, poti adauga suc de lamaie, verdeturi, sare, piper sau alte condimente. Tocmai ai obtinut margarina homemade!
 

Postat la: 12-07-2010 de admin
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (2)

Scutu a spus la 28-09-2010 06:27
E ff buna, avem si noi aici in Toronto si e destul de ok calitate / pret. si eu o recomand! .. mai ales pe paine :P
Maria a spus la 05-09-2010 19:05
Putina lume vorbeste de Becel, dar e intr-adevar foarte buna. Eu am avut probleme cu colesterolul acum cativa ani, dar am luat masuri si acum e ok. Iar printre masurile luate a fost sa inlocuiesc untul cu Becel, la recomandarea doctorului.
<<   1    >>
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.