Fattoush - salata libaneza


Ingrediente:
- 1/2 de salata verde- 3-4 fire de ceapa verde
- 2 rosii medii
- 1/2 de castravete turcesc sau 2 romanesti
- 2 lipii libaneze
- cateva fire de patrunjel tocate fin
- o lamaie
- 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita sumak
- 3 frunze menta proaspata sau 1 lingurita uscata
- sare
- piper
- sirop de rodie
Mod de preparare
1. Intr-un castron incapator se taie salata fasii potrivit de mari. Se adauga ceapa verde taiata fin, rondele de castravete proaspat, rosia taiata cubulete si patrunjelul tocat.
2. Lipia se taie in patratele (3 x 3 cm) sau dreptunghiuri (2 x 3 cm) potrivit de mari. Se pune intr-o tigaie putin ulei de floarea soarelui la incins si se prajesc bucatelele de lipie. Fii foarte atenta, bucatelele de lipie se prajesc foarte repede: intr-un minut sunt gata! Adauga si bucatele de lipie in salata.
Alternativa: triunghiurile de lipie se ung cu ulei de masline si se pun in cuptorul incins timp de cateva minute, pana devin crocante.
3. Doi catei de usturoi se taie felii subtiri si se pun in salata. Asezoneaza cu sare, piper si condimente (menta & sumak).
5. Prepara un dressing din: zeama de la o lamaie + 3-4 linguri de ulei de masline. Imbraca salata in dressing si finiseaza cu putin sirop de rodie.
Serveste salata fattoush imediat cu cotlete de berbecut la gratar sau cu humus! Este buna oricum, chiar si simpla! Enjoy!
PS: Daca am la indemana mai pun si o ridichie feliata subtire. Se imprieteneste placut cu restul ingredientelor.

Comentarii (1)