Salata de iarna cu piept de pui afumat

Postat in Salate
Cel mai mult dureaza pana se fierb cartofii, dupa care poti sa consideri ca salata e gata.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- un piept de pui afumat ( eu l-am luat de la Auchan; se poate inlocui cu piept de pui la rotisor sau fiert, daca vrei ceva mai dietetic)
- 4 castraveti murati
- o ceapa rosie medie
- 2-3 cartofi fierti
- masline (optional)
- ulei de masline extravirgin
- sare
- piper

Mod de preparare

1. Cartofii se pun la fiert in coaja,. Cand sunt fierti se decojesc si se taie cubulete potrivit de mari.

2. Pana se fierb cartofii, taie restul ingredientelor si pune-le intr-un bol incapator.  Castravetii murati se taie felii, ceapa rosie se taie in doua, dupa care felii subtiri, iar  pieptul de pui afumat se taie cubulete potrivite. Daca ai la indemana nu strica si cateva masline.

3. Dupa ce ai pus si cubuletele de cartofi fierti, prepara un dressing rapid din ulei de masline si zeama de lamaie.  Asezoneaza cu sare si piper atat cat e nevoie si amesteca bine, astfel incat dressingul sa imbrace bine ingredientele salatei.

Nimic nu acompaniaza mai bine salata decat un colt de paine proaspata, fierbinte.

Postat la: 31-01-2010 de admin
Scor: 5 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.