Salata de vara cu cartofi noi, capere si ansoa


Ingrediente:
- 10 cartofi mici noi- 3 linguri masline verzi feliate
- 8 fileuri ansoa
- patrunjel proaspat
- 3 linguri capere
- o ceapa mica taiata cubulete
- 5 linguri ulei de masline
- o lamaie
- sare & piper dupa gust
Mod de preparare
1. Cartofii noi se spala bine si se pun la fiert in coaja. Dupa circa 20 de minute sunt gata, se trec prin jet de apa rece si se curata de coaja.
2. Intr-un bol incapator, taie cartofii cubulete potrivite (bite-size). Adauga 3 linguri de masline verzi feliate, 3 linguri de capere si patrunjel proaspat tocat (cca o legatura). Toaca o ceapa in cubulete mici si pune-o in salata.
3. Feliile de ansoa taie-le in doua si adauga-le si pe ele. Mai adauga ulei de masline si stoarce deasupra o lamaie. Pune sare si piper dupa gust si amesteca bine. Definitiveaza salata cu putin parmezan (fulgi sau dat de pe razatoare) presarat deasupra.
4. Se poate servi imediat, pe post de cina tarzie light, sau poti sa prepari mai mult si sa iei si la birou, pentru masa de pranz. Pofta Buna!

Comentarii (0)