Salata de vara cu cartofi noi, capere si ansoa

Postat in Salate
O varianta light pentru o cina tarzie.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 4
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- 10 cartofi mici noi
- 3 linguri masline verzi feliate
- 8 fileuri ansoa
- patrunjel proaspat
- 3 linguri capere
- o ceapa mica taiata cubulete
- 5 linguri ulei de masline
- o lamaie
- sare & piper dupa gust

Mod de preparare

1. Cartofii noi se spala bine si se pun la fiert in coaja. Dupa circa 20 de minute sunt gata, se trec prin jet de apa rece si se curata de coaja.

2. Intr-un bol incapator, taie cartofii cubulete potrivite (bite-size). Adauga 3 linguri de masline verzi feliate, 3 linguri de capere si patrunjel proaspat tocat (cca o legatura).  Toaca o ceapa in cubulete mici si pune-o in salata.

3. Feliile de ansoa taie-le in doua si adauga-le si pe ele.  Mai adauga ulei de masline si stoarce deasupra o lamaie. Pune sare si piper dupa gust si amesteca bine. Definitiveaza salata cu putin parmezan (fulgi sau dat de pe razatoare) presarat deasupra.

4. Se poate servi imediat, pe post de cina tarzie light, sau poti sa prepari mai mult si sa iei si la birou, pentru masa de pranz. Pofta Buna!

Postat la: 06-07-2010 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.