Salata de vinete cu maioneza

Postat in Salate
Cu sau fara maioneza, salata de vinete este o bunatate, mai ales daca este servita rece cu felii de rosii proaspete.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 6
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 30 minute

Ingrediente:

- 2 vinete mari
- 4 linguri ulei
- 2 cepe medii
- 2 linguri maioneza
- sare

Mod de preparare

1. Se coc vinetele, se curata de coaja si se bat bine pe tocator.

2. Se pun vinetele tocate intr-un castron, se adauga o lingura de ulei si se amesteca. Se repeta operatiunea si pentru celelalte 3 linguri de ulei. Se adauga sare/ piper dupa gust.

4. Se toaca ceapa cat de marunt posibil si se adauga peste vinete. Se amesteca pana cand ceapa este perfect integrata in salata de vinete.

5. Se adauga doua lingurite de maioneza si se amesteca energic. Mai adauga putina sare, daca mai simti nevoia.

6. Serveste pe felii de paine cu rosii taiate rondele. Se pastreaza la frigider timp de 3-4 zile.

Alternativa: Poti sa mai adaugi la salata de vinete si un dovlecel bine fiert si pasat. El va mai lua din greata vinetelor, dar gustul nu se va modifica deloc. 

Postat la: 15-12-2009 de admin
Scor: 0 din 0 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.