Salata usoara de fasole galbena cu usturoi si patrunjel

Postat in Salate
O salata usoara si dietetica, ce merge consumata pe post de cina tarzie, formata din fasole galbena pastai, putin usturoi si patrunjel.
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 45 minute

Ingrediente:

- 600 grame fasole galbena pastai
- 6 catei de usturoi
- 1/3 legatura patrunjel proaspat
- 1/2 de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper

Mod de preparare

1. Fasolea galbena pastai se spala sub un jet de apa rece. Se taie capetele si se rupe in bucati de 3-4 cm lungime.

2. Pune pe foc o oala cu apa, iar cand a inceput sa fiarba aduaga fasolea galbena taiata. Lasa fasolea pe foc circa 30 de minute sau pana cand este fiarta, moale. 

3. Dupa ce ai stins ochiul aragazului si ai lasat putin fasolea sa-si revina, scurge-o de apa si pune-o intr-un bol incapator.  Stoarce deasupra o jumatate de lamaie. Adauga doua linguri de ulei de masline extravirgin. Pune sare si piper dupa gust.  Cateii de usturoi taie-i felii subtiri si pune-i peste fasole. Patrunjelul proaspat se toaca grosier deasupra salatei de fasole galbena. Se amesteca usor. Se lasa salata acoperita timp de jumatate de ora, dupa care se poate consuma. Este foarte buna si a doua zi, rece, de la frigider.

Se poate consuma atat ca fel in sine cat si pe post de garnitura la o friptura. 

Postat la: 12-09-2010 de admin
Scor: 4.75 din 4 voturi

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.