Deliciu Oriental: pasta de Humus!


Ingrediente:
- 240 grame de naut fiert- o lingura de tahini (pasta de susan)
- 1 sau 2 catei de usturoi
- zeama de la 1/2 de lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- piper alb
- sare
Mod de preparare
1. Pentru nautul fiert ai doua optiuni: cumperi naut la conserva deja fiert sau il prepari tu. Il pui de seara la inmuiat in apa calduta cu putina sare. A doua zi il fierbi pana se poate faramita cu usurinta.
2. Pune intr-un blender: boabele de naut fierte, lingura de tahini (pasta de susan), un catel de usturoi zdrobit, zeama de la jumatate de lamaie, un varf de sare si unul de piper alb si 2 linguri de ulei de masline. Mixeaza bine si gusta. In functie de preferinta, mai ajusteaza cu ingrediente. Ex: mai pune ulei de masline daca nu e foarte omogen. Sau zeama de lamaie daca vrei sa fie mai acrisor la gust.
4. Pune humusul pe o farfurie si decoreaza cu ulei de masline, boia dulce sau iute, muguri de pin, patrunjel proaspat, zeama de lamaie etc. Serveste cu lipie (paine libaneza) si tabouleh.
Bine de stiut:
- cojile de naut te pot balona, asadar iti recomand sa le scoti dupa ce ai fiert bine nautul. O sa dureze ceva, dar merita efortul. In plus, pasta de humus va fi mai fina.
- daca nu gasesti pasta de tahini, poti sa o prepari tu acasa. Pui in blender 10 linguri de seminte de susan prajite alaturi de 5 linguri de ulei de susan si putina sare. Pui blenderul la treaba si in doua minute ai obtinut pasta de tahini!
- daca nu tolerezi usturoiul, pune mai putin sau nu mai pune deloc.
- dupa ce te-ai saturat de humus simplu incearca si varianta cu jalapenos sau humus cu sfecla rosie coapta. My fav e cea picanta cu jalapenos!
Later edit: pe lista favoritelor am un new entry humus cu ardei capia copt si patrunjel! :D

Comentarii (1)