Jalapenos Humus
Postat in
Aperitive
, Sosuri / Paste


Ingrediente:
- 2 maini naut fiert- 10-12 felii jalapenos (chilli verde)
- o lamaie
- sare
- piper alb
- 5-6 linguri ulei de masline
- 1 lingura tahini (pasta de susan)
- 1 catel de usturoi
Mod de preparare
1. Boabele de naut se pun la inmuiat de cu seara, iar dimineata se fierb in apa cu sare circa o ora pana cand sunt gata (se sfarama usor). Sau mai simplu, cumperi 2 cutii de naut fiert de la supermarket.
2. Optional, poti sa indepartezi coaja de la humus sau nu. Eu de obicei nu o scot. Diferenta ar fi ca pasta de humus iese mai fina.
3. Intr-un mixer pune toate ingredientele de mai sus si mixeaza bine. Gusta si in functie de preferinta mai pune ce crezi ca mai e nevoie: ulei sau/si zeama de lamaie pentru a mai subtia pasta si a-i da un gust acrisor mai pronuntat. Sare sau piper, daca crezi ca mai are nevoie. Eu am mai pus jalapenos pentru ca nu era suficient de spicy pentru gustul meu. In afara de boabele de naut, am mai pus inca jumatate de lamaie si putin ulei de masline extravirgin (cu cat mai bun cu atat mai bine). Hm, si cat de bun a iesit!
Este muuuuult mai bun decat un humus simplu. Serios! Daca iti place picant, humus cu jalapenos e clar pentru tine.
Si daca ar fi sa fac un top trei humus, pentru mine ar fi asa:
1. Humus cu jalapenos : 10+
2. Humus simplu - preferabil cu mai mult usturoi: 8,5
3. Humus cu sfecla rosie : 5 (abia daca trece clasa)
Pana acum, atat am incercat, dar pe masura ce mai incerc si alte retete, promit sa mai updatez! Preferatul tau care este?
Later edit: new entry humus cu ardei capia copt si patrunjel: 10+
Postat la: 29-02-2012 de
Te-ar putea interesa si...

Ultimele 5 retete
Comentarii (0)