Pesto cu rosii uscate

Pastele tip fusili sau farfale alaturi de pesto homemade sunt o combinatie de nerefuzat, gata intr-un timp record si fara batai de cap. Ce poti sa vrei mai mult? Stiu! Sa ai un prieten/sot bun care sa spele vasele dupa rasfatul culinar!
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 2
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 0h 15 minute

Ingrediente:

- 200 g rosii uscate
- ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi
- o mana frunze de busuioc
- parmezan
- 8-10 bucati caju
- sare
- piper

Mod de preparare

1. Se fierb rosiile uscate circa 10 minute pana devin moi. Nu am folosit rosii uscate in ulei, am avut o cutie de rosii uscate simple, foarte tari, de la un magazin turcesc. Daca ai rosii in ulei, treci direct la pasul 2.

2. Intr-un mixer pune urmatoarele: rosiile uscate, usturoiul tocat, caju-ul, busuiocul proaspat, parmezan ras, 4-5 linguri ulei de masline, putina lamaie + sare si piper. Mixeaza bine pana obtii o pasta fina. Gusta si mai ajusteaza dupa caz. Din nou, la fel ca la pesto verde cu busuioc, probabil vei mai avea nevoie de ulei de masline pentru a obtine o pasta mai cremoasa.

Pesto de rosii uscate poate fi micul dejun perfect alaturi de cateva felii de paine proaspata (lipie, my fav!) sau cu paste.
Postat la: 07-03-2012 de admin
Scor: 3 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.