Sos picant gen ketchup

Postat in Sosuri / Paste
Ce-ai zice sa-ti prepari acasa un sos tip ketchup, mult mai bun, sanatos si mai gustos decat ce se gaseste prin magazine?
fork_spoon_icon_26x26  Portii: 1
fork_spoonclock_icon_26x26icon_26x26 Timp de gatire: 2h 30 minute

Ingrediente:

- 5 kg rosii
- 20 gogosari
- 5-6 ardei grasi
- 3-4 cepe
- 2 radacini telina potrivite ca marime

Mod de preparare

  1. Rosiile se spala si se taie cubulete. Ardeii si gogosarii se spala, li se taie cotorul si se taie marunt. Ceapa se curata si se taie felii. Telina se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Toate legumele se pun la fiert pana se inmoaie bine.
     
  2. Legumele se lasa la racit apoi se dau printr-o sita, pentru a scapa de seminte si coji.
     
  3. Compozitia obtinuta se pune din nou la fiert, adaugandu-se urmatoarele condimente:  250 g zahar, 250 ml ulei, 80 ml otet, 8 lingurite sare, 2 lingurite piper macinat si 2 lingurite chimen.  Se fierbe cca 2 ore la foc mic, scazand cca 2 cm.
     
  4. Se toarna in borcane, bine spalate si scurse de apa, apoi se inchid ermetic si se tin pana a doua zi acoperite cu prosoape calde. Se depoziteaza in camara si se consuma atunci cnad ai pofta, asemeni unui ketchup!                                                                                                                                                                                 
Postat la: 02-11-2010 de Maria
Scor: 4 din 1 vot

Comentarii (0)

Acest material nu are inca comentarii. Fii primul care comenteaza!
Adauga comentariul tau
Ultimele 5 retete

Delicios si consistent: Prajitura Sumegi cu ciocolata, nuci si capsuni

Atunci cand te duci la sala constant, imposibil sa nu te...

Prajitura de Sf. Marie pentru Mama: Caramel Cheesecake cu Mure

Inca un cheesecake, inca un sarbatorit, inca un "motiv"...

Cel mai bun Cheesecake cu Ciocolata si Zmeura

Long story short: La Multi Ani, Catalin! Pentru ca...

Prajitura cu gutui (un fel de carrot cake reinventat)

Cum ar fi ca, in loc de carrot cake sa incerci sa faci...

Micul dejun: sandvis cu pastrama de vita

Uneori un weekend bun se cunoaste de sambata dimineata.